CONNECT. Multilingual communication about COVID-19

Start - End 
2020 - 2021 (completed)
Department(s) 
Department of Translation, Interpreting and Communication

Tabgroup

Abstract

Het doel van het project is het implementeren en valoriseren van een bestaand prototype van een gecentraliseerd kennisplatform dat Vlaamse social profit organisaties in de zorgsector toelaat om meertalige gezondheidsinformatie over COVID 19 te vertalen, op te laden, uit te wisselen of te gebruiken voor eigen doeleinden. We hanteren het principe van een one-stop-shop: zorgorganisaties vinden op één gecentraliseerd platform vertaalde gezondheidsinformatie over COVID 19 die ze vervolgens voor de eigen noden kunnen inzetten.

Om dit doel te bereiken slaat het project een brug tussen drie consortiumpartners met erkende onderzoeksexpertise over meertalige communicatie in de zorgsector (Ugent, VUB, HOGENT) en een bestaande gebruikersdoelgroep die bestaat uit 23 actoren uit de social profit, evenals een technologische partner die grote zorgorganisaties tot haar klantenbestand rekent.

De doelgroep omvat een breed scala aan Vlaamse social profit organisaties: enerzijds richt het project zich op grote overkoepelende overheidsorganisaties, koepelorganisaties, publieke instellingen en grote private en publieke overheidsondernemingen (bv. ziekenhuizen) die inzetten op toegankelijke zorg en publieke hulpverlening aan nieuwkomers. Zij zijn cruciaal als ankerpunt bij de disseminatie van de projectresultaten naar kleinere social profit ondernemingen: vzw’s, lokale initiatieven, wijkgezondheidscentra en belangenverenigingen. Anderzijds richt het project zich ook tot kleine zorgorganisaties. Zij zijn naar verwachting een grote afnemer van de projectresultaten: 86,6% van alle social profit ondernemingen in Vlaanderen uit de gezondheidszorg zijn immers vestigingen met minder dan 10 medewerkers (bron: http://www.verso-net.be).

 

People

Supervisor(s)

Researcher(s)